Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Emotietherapie voor kinderen

Emotietherapie bij kinderen

Bij kinderen gebruik ik de volgende methoden:

  • Door middel van spelen, visualiseren en tekenen (dagdroomtherapie) kom ik in contact met het onderbewuste van kinderen. Daarbij kijk ik wat het kind aangeeft nodig te hebben om vastzittende gevoelens los te laten.
  • Met de emotiemethode kan ik specifieke spanningen aanpakken (problemen met leerkrachten, gepest voelen, ervaren van werkdruk, prestatiedrang etc.).
  • Tevens geef ik kinderen een Cranio-sacrale massage (zie kopje emotie-therapie).

Ouders mogen aanwezig zijn bij de behandeling, als het kind dit fijn vindt. Als ouders is het heel fijn en helpend om te zien wat er gebeurd.

Om de therapie te ondersteunen maak ik bij jonge kinderen heel soms gebruik van Cosmic & flower remedies. Dit zijn homeopathische druppels, geprepareerd van bloemen en edelstenen. Ze ondersteunen bij het herkennen en erkennen van emotionele onverwerkte ervaringen en daarmee samenhangende gedachtepatronen. Voor sommige kinderen is dit helpend. 

 

Het effect van emotietherapie bij kinderen

Na afloop van de therapie zit je kind weer beter in zijn of haar vel, voelt zich zelfverzekerder en heb je weer een betere verbinding met je kind. 

 

Tijdsduur en aantal sessie emotietherapie

Behandelingen voor kinderen duren ongeveer 50 minuten (en 10 minuten gesprek met ouders).
Gemiddeld komen kinderen vijf keer. 

 

Relatie met ouders

Soms is het nodig dat één van de ouders wordt mee behandeld. Dat wil zeggen dat de ouder een aantal keer (los van het kind) aan haar/zijn eigen emoties werkt.